Het verhaal van ..

Sandra Lijesen (het idee)

Toen ik mijn oudste dochter vertelde dat Sinterklaas niet bestond, was zij boos en verdrietig. Bij mijn jongste dochter wilde ik het daarom anders doen. Voor haar zachte landing ging ik op zoek naar verhalen. Verhalen voor kinderen die oud genoeg zijn om zich af te vragen hoe het precies zit met Sinterklaas. Verhalen waarmee je hen op een speelse en milde wijze van hun geloof af kunt helpen.

Die verhalen vond ik niet. Maar wat ik wel vond is een fantastische kinderboekenschrijver, die gepakt werd door mijn idee. Zij wilde graag meedenken over een Sinterklaasboek dat kinderen prikkelt ‘hoe het nu precies zit met de Sint’.

Om de schrijfster van input te voorzien, dook ik de geschiedenis in en verzamelde zoveel mogelijk informatie over de echte Sinterklaas en alle gebruiken rondom dit wonderlijke feest. Hoe oud is Sinterklaas eigenlijk? Waarom is zijn paard wit? Waarom zetten we onze schoen? Waarom zijn de Pieten niet meer allemaal zwart? Nieuwsgierig? Lees dan de verhalen uit Hoe Oud is Sinterklaas !

Bette Westera (de schrijfster)

Bette Westera is succesvol kinderboekenschrijver. In 2015 won zij voor haar poëziebundel Doodgewoon de Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalig kinderboek. Als kinderenboekenschrijver is Bette altijd bezig op het grensvlak van fantasie en werkelijkheid.
Precies zoals ze dit ook doet in Hoe Oud is Sinterklaas. De verhalen zijn om voor te lezen of zelf te lezen. Verhalen die kinderen op toegankelijke wijze een inkijkje bieden in de herkomst van ons Sinterklaasfeest. Verhalen die kinderen het antwoord geven op veel vragen, maar niet op allemaal ….

www.bettewestera.nl

www.laatjesmetliedjes.nl

Barbara de Wolf (de illustrator)

Barbara de Wolf is illustrator. Toen Bette begon met het schrijven van de Sinterklaasverhalen dacht ze meteen aan haar.  Barbara maakte de tekeningen voor Bette’s website en illustreerde een aantal van haar boeken. Haar stijl is levendig, vrolijk en kleurrijk. Heel geschikt voor dit eigentijdse Sinterklaasboek! Extra bijzonder is dat de illustraties niet precies laten zien wat er gebeurt, maar wat er zou kunnen gebeuren. Kijk maar eens!

www.barbaradewolf.nl

Facebooktwitter